tagesdtr

Min egen släkt

Forskar i min egen släkt. Har gjort släktutredningar på de fyra grenarna.

Läs mer

 

Emigranter

Emigranter har vi nästan alla i släkten, en del kända en del okända. Emigranter från min egen släkt och emigranter från Falbygden är min grej. 

Läs mer

 

Valtorpsbor

Forskar kring Valtorpsbygdens folk, dvs socknarna Valtorp och Södra Kyrketorp.

Läs mer

Emigranter

Emigrantforskningen började med att jag hittade emigranter i min egen släkt. Främst sådana vi inte visste något om. Min farmor hade kusiner borta i Parry Sound, ONT, Canada vars kontakt aldrig har brutits. Från båda håll har vi hälsat på varandra.

 

 

Falbygdsemigranter

Har bidragit en hel del med uppgifter till Falbygdens Släktforskarförenings projekt Falbygdsemigranter, som drogs igång av Ted Rosvall. De återfunna emigranterna publiceras i den årliga tidskriften Falbygdsanor i en lång lista, i födelseårs ordning.

 

 

Webbplats om Falbygdsemigranter

Sedan ca tre år finns de återfunna Falbygdsemigranterna på nätet genom min sida Emigrant,se. Den är välbesökt, särskilt av svensk-amerikaner som söker efter material. Detta kan jag utläsa av statistiken om besöken på sidan. 

Läs mer

Databas

För ett par år sedan blev jag intresserad att utveckla det här mer. För att sätta personerna i sitt sammanhang, dvs i familjer. Numera finns alla återfunna Falbygdsemigranter i en databas som jag håller på att bygga upp. På detta sätt får man fram hela familjebilden och vem som var gift med vem och vilka barn de hade. Även de som blev kvar hemma i Sverige finns med.

 

Släkthjälp

Ibland hjälper jag svensk-amerikaner att hitta släkt här i Sverige. I utbyte brukar jag kräva uppgifter om deras emigranter.