tagesdtr

Tagesdotter

Den här sidan handlar till största del om släkten och att forska fram dem.

Läs mer

 

Hembygden

Falbygden är ett grant ställe att bo på. Det gäller att uppskatta det också.

Läs mer

 

Blogg - Släktresan

Läs gärna min blogg som handlar om släktforskning och att träffa släkten

Läs mer

 

 

 

 Annelie Jonsson  ©
 

Uppdaterad 2007-11-11

 

 

För denna webbplats används programmet Site Studio.

Tagesdotter

 

är namnet på min sida. Om det hade varit före 1900-talet skulle jag ha hetat så eftersom min pappa heter Tage i förnamn. För namnskicket var sådant att det var patronymikon som gällde, dvs dottern o sonen tog sin pappas förnamn och satte dotter resp son efter. I mitt fall Tagesdotter. Jonsson kommer efter min farfars far som var den 1:e som hette Jonsson, hans pappa i sin tur hette Johansson.

 

Som ni redan har förstått är mitt stora intresse - Släktforskning. Har nästan kommit så långt man kan komma, det är några lösa trådar kvar. De flesta finns i USA, men de går kanske att lösa med hjälp av släkten där borta som jag har kontakt med.  Numera bygger jag upp en databas om Valtorpsbor samt om emigranter från Falbygden (se webbsidor). Men det går långsamt eftersom jag arbetar heltid.

 

Andra intresse är att göra hemsidor, fotografering, trädgård och läsa böcker, gärna på engelska.

 

 

 

 

 

 

 

 

En del av mitt släktforskningsmaterial finns i Disbyt, som är föreningen DIS sökbara databas och som finns på nätet. För att få full access måste man vara medlem. Delar av min forskning om Selmas anor (farfars mor) och familj finns på Rootsweb.com - WorldTree.