tagesdtr

Min egen släkt

Forskar i min egen släkt. Har gjort släktutredningar på de fyra grenarna.

Läs mer

 

Emigranter

Emigranter har vi nästan alla i släkten, en del kända en del okända. Emigranter från min egen släkt och emigranter från Falbygden är min grej. 

Läs mer

 

Valtorpsbor

Forskar kring Valtorpsbygdens folk, dvs socknarna Valtorp och Södra Kyrketorp.

Läs mer

Valtorpsbor

Min mamma har sina rötter i Valtorpsbygden och gått i skolan i Valtorp som numera är hemvist för företaget GeBe Frukt AB. Hon har hela sitt liv haft anknytning till bygden och intresserar sig för denna. Som medlem i föreningen Valtorps IFs Veteraner har hon fått kontakt med barndomskamrater.

 

Databas

Håller på att bygga upp en databas över personer som är födda i någon av Valtorpsbygdens socknar - Södra Kyrketorp och Valtorp.

 

Utgångspunkt är födda 1890 och framåt i tiden, fram till idag. Även de som är ättlingar till de som är födda i socknarna finns med.

 

När så 1900-talet är klart (dröjer ett tag), har jag tänkt att även ta tag i de som levde här förr och finns i kyrkoböckerna som finns filmade.
Läs mer

Skolträff

En orsak till uppbyggnaden av databaserna (en för varje socken) är att en skolträff planeras. Till det behövs uppgifter om de som har gått i skolan i Valtorp. En bonus är att även få med deras familjemedlemmar.

 

Skolträffen är planerad att bli av under andra hälften av 2008. Mer information kommer senare.